Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина знову виступає проти «ядерного Ірану»


Ґідо Вестервелле, архівне фото
Ґідо Вестервелле, архівне фото
Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле заявив у неділю, що було б неприпустимо дати Іранові здобути ядерну зброю.

Виступаючи в Єрусалимі перед зустріччю з міністром оборони Ізраїлю Егудом Бараком, він знову закликав Іран піти на «переговори по суті» з приводу його суперечливої ядерної програми.

Німецький міністр наголосив, що в цьому питанні ще є простір для дипломатії, але міжнародна спільнота має далі чинити на Тегеран тиск і політичними засобами, і новими санкціями.

Також у неділю грошова одиниця Ірану, ріал, упала до рекордно низького рівня щодо долара США, сягнувши 24 тисяч ріалів за долар. Таким чином, ріал втратив близько десяти відсотків своєї вартості лише за кілька днів від середи, коли президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад у виступі на державному телебаченні визнав, що санкції проти Ірану «спричиняють труднощі».

У суботу міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу пообіцяли продовжити санкціями чинити тиск на Іран через його суперечливу ядерну програму. На їхньому засіданні верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон укотре закликала Іран надати докази його заявам, що іранська ядерна програма суто мирна і не має на меті створити ядерну зброю, як то підозрюють у світі.
XS
SM
MD
LG