Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Луценка заявляють, що не змогли поспілкуватися з ним у колонії


Ірина Луценко
Ірина Луценко
Захисники колишнього міністра Юрія Луценка не змогли поспілкуватися із своїм підзахисним. Про це повідомила дружина колишнього міністра Ірина Луценко.

Як інформує прес-служба «Народної самооборони», захисникам Луценка у Менській колонії, де колишній міністр відбуває покарання, відмовили від зустрічі напряму у конфіденційному форматі.

«Ми знову побачили Луценка за склом, почувши голос лише у телефонну слухавку», – зазначила Ірина Луценко. За її словами, такі дії співробітників колонії – це порушення прав захисників і самого засудженого.

Окрім того, як інформує прес-служба «Народної самооборони», адвокат Луценка Ігор Фомін попередньо направив на ім’я керівника колонії заяву про порушення прав його підзахисного. «Це недодержання адвокатської таємниці, порушення вимог листування, а також обмеження у праві на телефонне спілкування та отримання кореспонденції та інтернет-роздруківок», – наголосив адвокат.

«Нам відмовлено у зустрічі із Луценком у форматі прямого спілкування, вкотре запропоновано спілкуватися з ним через броньоване скло та телефон, який прослуховується. Як може здійснюватися захист мого клієнта, якщо наша розмова прослуховується, записується та, напевно, транслюється за вимогою?» – додав Фомін.

Сам Юрій Луценко, згідно з повідомленням на сайті партії, заявив, що у такому разі він відмовляється від побачень із захисниками у такому форматі для отримання правової допомоги.
XS
SM
MD
LG