Доступність посилання

ТОП новини

Очікуваний новий керівник Китаю знову скасовує міжнародну зустріч


Сі Цзіньпін, архівне фото
Сі Цзіньпін, архівне фото
Перший секретар Секретаріату Центрального комітету Комуністичної партії Китаю і віце-президент країни Сі Цзіньпін, якого вважають наступним керівником Китаю, скасував у понеділок іще одну свою міжнародну зустріч, із прем’єр-міністром Данії, який перебуває в Пекіні з візитом, повідомило Міністерство закордонних справ Китаю.

Минулого тижня він уже скасовував зустрічі з державним секретарем США, прем’єр-міністром Сінгапуру і урядовцем із Росії. Це викликало спекуляції, що з ним щось негаразд – чутки різняться від травми спини й автомобільної катастрофи до замаху на його життя.

59-річний Сі Цзіньпін, як вважають, є головним претендентом на те, щоб нинішньої осені, десь наприкінці жовтня, на 18-му Всекитайському з’їзді владної Комуністичної партії Китаю обійняти посаду генерального секретаря Центрального комітету КПК, тобто фактичного керівника Китаю, а навесні наступного року на щорічній сесії парламенту, Всекитайських зборів народних представників, також бути обраним на голову (президента) КНР, що є в цій країні символічною посадою.
XS
SM
MD
LG