Доступність посилання

ТОП новини

У Росії комісія Держдуми рекомендує розглянути позбавлення мандата опозиційного депутата


Геннадій Гудков на засіданні комісії Держдуми Росії 10 вересня 2012 року
Геннадій Гудков на засіданні комісії Держдуми Росії 10 вересня 2012 року
Комісія Державної думи Росії з контролю за правдивістю даних про доходи і майно депутатів рекомендувала в понеділок усій нижній палаті російського парламенту розглянути можливість позбавити мандата депутата Геннадія Гудкова, заступника керівника фракції опозиційної нині партії «Справедлива Росія».

Більшість членів комісії визнали обґрунтованими матеріали щодо депутата від Слідчого комітету Росії, який на початку минулого місяця знайшов підстави порушити проти Гудкова кримінальну справу через його участь у діяльності кількох охоронних підприємств, що вважають за підприємництво, несумісне зі статусом депутата.

Депутат відкидає всі звинувачення і називає події навколо нього «позасудовою політичною розправою» за його опозиційну діяльність, зокрема, організацію несанкціонованих демонстрацій опозиції.

Як припускають, Державна дума може розглянути рекомендацію комісії і позбавити Геннадія Гудкова мандата вже цього тижня, щоб до запланованої на суботу нової акції протесту російської опозиції на нього вже не поширювалася депутатська недоторканність. Лідер фракції владної партії «Єдина Росія» Андрій Воробйов уже заявляв, що його фракція підтримає позбавлення Геннадія Гудкова мандата.
XS
SM
MD
LG