Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську можуть арештувати ще одного опозиціонера – депутат


Депутат Дніпродзержинської міської ради, член ВО «Свобода», який балотується к місцевому виборчому окрузі, Віталій Купрій заявив у понеділок Радіо Свобода про негласне спостереження за ним невідомими особами на спецавтомобілях зі спецобладнанням та про спробу затримання його правоохоронцями.

За словами Віталія Купрія, вперше він виявив стеження ще 17 серпня, коли автомобіль із затонованим склом супроводжував його при виїзді з дому. З того дня, як зазначив депутат, його помічники і він сам зафіксували кілька авт, які стежили за його переміщеннями по місту. Люди, які перебували в одному з авт, зробили спробу його затримання, розповів депутат.

«Коли я повертався на своєму автомобілі до офісу, за мною у двір заїхав чорний автомобіль «Міцубісі», в якому були дві особи в цивільному та один чоловік у формі міліціонера. Поряд із двором також були два автомобілі стеження, «Деу» та «Фольксваген», зафіксовані раніше. Запідозривши провокацію, я швидко вийшов із офісу через запасний вихід. На стук міліціонерів двері відкрив охоронець. Йому пред’явили посвідчення співробітників обласного карного розшуку. Потім незнайомці ретельно обстежили подвір’я та всі входи-виходи. Після цього міліцейський автомобіль виїхав із двору, але два автомобілі спостереження залишились», – розказав Віталій Купрій.

Він додав, що звернувся до прокуратури з заявою про протиправне стеження та порушення права на особисте життя.

«Не викликає сумніву, що щільне стеження з залученням понад десятка співробітників правоохоронних органів мало закінчитись моїм безпідставним арештом. Влада вже довела свою спроможність тримати без суду та слідства невинних людей», – заявив Купрій.

Правоохоронні органи поки ніяк не прокоментували цю заяву.

Також у понеділок стало відомо, що у Дніпродзержинську через інцидент трирічної давнини арештовані двоє депутатів міськради від «Нашої України», один із яких є також кандидатом на народного депутата. У міліції заявили, що один із цих двох затриманих підозрюється у причетності до вбивства ще 1995 року. У «Нашій Україні» заявили про політичне підґрунтя арешту.

Раніше у Дніпродзержинську невідомі зрізали 15 білбордів із антивладною агітацією, які належали Купрієві.
XS
SM
MD
LG