Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі опозиціонери їдуть у Київ мітингувати


Представники Об’єднаної опозиції в Донецьку заявили в понеділок, що вирушають на Київ. Вони планують розпочати у столиці довгострокову акцію протесту. Акція стартує вже в четвер уранці; попередньо відомо, що в Київ поїдуть близько сорока людей із області.

Опозицію не влаштовує організація виборчого процесу у Донецькій області. Зокрема, вони заявляють про те, що п’ять голів окружних виборчих комісій перебувають на цих посадах уже упродовж більш ніж десяти років. Тож мета акції – привернути громадську увагу до цих фактів, змусити цих людей піти у відставку. До того ж, опозицію не влаштовує, що партії, які висунули всього по одному-два кандидати, входять до комісій, однак, за словами опозиціонерів, насправді представляють інтереси Партії регіонів.

Представник Об’єднаної опозиції на Донеччині Ілля Пономаренко заявив: «Чому в Київ? Тому що так само, як і у нас, у багатьох областях України відбуваються фальсифікації, коли понад 10 років одна й та сама людина стає головою окружної виборчої комісії. Мета акції – щоб ці люди за власним бажанням написали заяву про звільнення й передали свої повноваження. Іншого варіанту, як з ними боротися, за законом немає. До нас уже приєдналися Суми, Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Івано-Франківськ, Луганська область, Тернопіль, Львів. Буде там стояти наметове містечко. Я думаю, що Майдан буде «відпочивати» в цьому плані».

Представники Об’єднаної опозиції також заявили, що планують набрати не менш як 15 відсотків на виборах у цьому регіоні.
XS
SM
MD
LG