Доступність посилання

ТОП новини

Чи стало легше лікуватися?


У передачі «Ми Разом» Радіо Свобода з’ясовувало, чи стало легше лікуватися у Києві, Дніпропетровській, Донецькій та Вінницькій областях – де реалізовується пілотні проекти з реформування системи охорони здоров’я.

У Дніпропетровську уже немає районних поліклінік, а працюють амбулаторії сімейної медицини. Люди нарікають на те, що хворих і здорових, дітей і дорослих приймають разом. У Донецьку дуже мало людей взагалі щось чули про зміни у системі отримання первинної медичної допомоги. Натомість у Києві про сімейних лікарів дізналися уже майже усі, адже амбулаторії сімейної медицини обдзвонюють потенційних пацієнтів й кажуть прийти й засвідчити документально, якого сімейного лікаря вони обирають. Причина – заробітна плата лікаря буде залежати від кількості пацієнтів.

Усі ці моменти прокоментував Радіо Свобода начальник управління реформ департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ Костянтин Надутий.


11.09.2012
Чому сімейні лікарі поки не готові виконувати свої професійні обов'язки?

Клініки сімейної медицини Києва укомплектовані лікарями на 78 відсотків – столичні чиновники далі
11.09.2012
«Сімейна медицина» на Дніпропетровщині. Чи стало краще пацієнтам?

Перенавчені нашвидкуруч з педіатрів та терапевтів «сімейні» не здатні лікувати і дорослих, і малих – активістка далі

12.09.2012
Дітей і дорослих, хворих і здорових мають приймати у різні дні

Змішаний прийом пацієнтів амбулаторіями сімейної медицини є організаційним недоліком, сказав в інтерв’ю Радіо Свобода начальник управління реформ департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ Костянтин Надутий. За його словами, необхідно організувати прийоми таким чином, щоб здорові діти проходили огляди в окремі дні, а хворі приходили у визначений для них час. далі
11.09.2012
У Донецьку, де повним ходом йде медична реформа, люди про неї нічого не знають

У Донецьку більшість осіб, опитаних Радіо Свобода, нічого не чули ані про реформу сфери охорони здоров’я, ані про сімейних лікарів. Тим часом Донеччина є пілотним регіоном, в якому реформа триває вже з 1 січня поточного року. далі

12.09.2012
При непрозорості розподілу коштів гроші на реформу розтягнуть по кишенях – лікар

Реформа системи охорони здоров’я задумувалася не для людей, а з бажання «нажитися на реформуванні» далі
12.09.2012
Пацієнт має право, а не обов’язок обирати лікаря – МОЗ

Ні про який обов’язок заповнювати форми чи реєструватися мова не йде, - Костянтин Надутий далі
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG