Доступність посилання

ТОП новини

Саміт Україна-ЄС має відбутися ще у 2012 році – МЗС


Міністерство закордонних справ України заявляє, що на 2012 рік заплановано проведення саміту Україна – Європейський Союз.

«Саміт у нас запланований до кінця року... Сонце зійде чи не зійде? Обов’язково зійде», – сказав керівник МЗС Костянтин Грищенко, відповідаючи на запитання журналістів, чи відбудеться цей саміт.

При цьому Грищенко повідомив, що в п’ятницю Президент Віктор Янукович провів зустріч із єврокомісаром з питань розширення Євросоюзу і європейської політики сусідства Штефаном Філе, міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом і депутатом Європейського парламенту, головою комітету із зовнішніх відносин Ельмаром Броком, у перебігу якої сторони обговорили підготовку до виборів Верховної Ради.

За словами Грищенка, сторони зазначили, що вибори мають пройти відповідно до демократичних стандартів. При цьому Янукович сказав, що в цьому процесі мають брати участь усі зацікавлені сторони.

Крім того, на зустрічі йшлося про процес адаптації українського законодавства до європейських стандартів.

Грищенко вважає, що наявність такого діалогу й можливість обміну думками з актуальних питань двосторонніх відносин є позитивним сигналом.

19 грудня 2011 року в Києві відбувся саміт Україна – ЄС, на якому планувалося парафування угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом. Однак угоду було парафовано лише 30 березня.

Для набрання нею чинності необхідні підписання й ратифікація її Європарламентом, парламентами країн-членів ЄС та Верховною Радою України.

Євросоюз вважає кримінальні справи проти колишнього Прем’єр-міністра, лідера партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка основною перешкодою для укладення угоди.
XS
SM
MD
LG