Доступність посилання

ТОП новини

У Лівані протестують проти візиту Бенедикта Шістнадцятого


У місті Тріполі, що на півночі Лівану, у п’ятницю одна людина загинула і понад 20 осіб поранено серед демонстрантів у їхніх зіткненнях з поліцією. Учасники демонстрацій протестують проти знятого у США любительського антиісламського фільму «Безвинність мусульман» і проти візиту до країни Папи Римського Бенедикта Шістнадцятого.

За даними влади Лівану, натовп спалив американський ресторан швидкого харчування та намагався штурмувати адміністративну будову.

Папа Бенедикт Шістнадцятий, який прибув сюди з триденним візитом, зустрівся в Бейруті з президентом Лівану Мішелем Сулейманом та іншими керівниками країни, а також главою общини християн-маронітів – патріархом Бішаром ар-Раї. Християни Лівану складають близько 40 відсотків населення країни – це найбільша християнська община на Близькому Сході.

В літаку, перед посадкою в Бейруті, глава Римо-католицької церкви розмовляв із журналістами. Він назвав події так званої «арабської весни» «прагненням до свободи», але наголосив на необхідності дотримання принципу віротерпимості для збереження миру в регіоні.

Торкаючись ситуації в Сирії, Папа Римський закликав до припинення постачання зброї воюючим сторонам та охарактеризував це як «тяжкий гріх».
XS
SM
MD
LG