Доступність посилання

ТОП новини

Україна має визначитися з напрямом інтеграції – Карл Більдт


Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт
Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт
Для України дуже важливо визначитися, в які міждержавні об'єднання вона хоче інтегруватися. В іншому разі вона може опинитися в міжнародній ізоляції. Про це на 9-й щорічній зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«Україна хоче мати відносини і з ЄС, і з Митним союзом, і з Шанхайською організацією співпраці, і з іншими організаціями. Але якщо ви підете скрізь, ви залишитеся ніде», – сказав керівник шведської дипломатії.

За його словами, єврозона сьогодні в кризі, проте швидке зростання країн Східної Європи та інших країн світу свідчить, що європейська модель інтеграції життєздатна.

Україна, на думку дипломата, має вписатися в європейську модель інтеграції, не затягуючи процесу. Тому що «в наші двері стукають ще 100 мільйонів людей. Дуже голосно стукають турки, і ми повинні думати, як інтегруватимуться мільйони людей зі Східної та Південної Європи».

Україна має чітко визначитися з пріоритетами і провести ребрендинг країни. «Бренд «Україна» постраждав за останні роки у світі. Це заслуговує на співчуття. За це доведеться заплатити високу ціну», – наголосив Карл Більдт.
XS
SM
MD
LG