Доступність посилання

ТОП новини

Футбольний місяць вересень


Набирає обертів новий футбольний сезон. Цей час для уболівальників-гурманів – найцікавіший, адже запитань ще набагато більше, ніж відповідей. В українській прем’єр-лізі не зіграно і третини матчів, у провідних європейських чемпіонатах – ще менше. Тільки-но стартував відбірний турнір чемпіонату світу, а групові турніри Ліги чемпіонів і Ліги Європи розпочнуться наступного тижня.

Втім, чемпіону України донецькому «Шахтареві» дев’яти проведених на внутрішній арені матчів цілком вистачило, щоб аргументовано заявити про претензії на чергове сходження на вершину. Вигравши всі поєдинки, гірники вже на шість очок випереджають київських динамівців, яким, можливо, в цьому сезоні непросто буде втриматися і на другій позиції – дніпропетровський «Дніпро» має зараз стільки ж очок, скільки і найтитулованіший клуб України. А от багаторазовий бронзовий призер харківський «Металіст» має ще на чотири бали менше, і з ним за четверте місце бореться київський «Арсенал».

Щоправда, цього тижня найкращі українські футболісти забули про внутрішні суперечності. На лондонському стадіоні Wembley вони разом змусили зважати на себе господарів – збірну Англії, яка лише на останніх хвилинах врятувалася від поразки в рідних стінах. Нічия з рахунком 1:1 у протистоянні з фаворитом групи – непогана заявка на загальний успіх, та попереду ще довга турнірна дистанція. Наступні зупинки на цьому шляху – 12 жовтня, коли відбудеться виїзний поєдинок у Молдові, і 16 жовтня – в Україну завітає команда Чорногорії.

Новий старт для чільного квартету

Наступного тижня чотири провідні українські команди візьмуть старт у найпрестижніших клубних турнірах. Найлегший суперник буде у «Шахтаря» – до Донецька в середу завітає несподіваний чемпіон Данії «Норшелланн». У новому чемпіонаті своєї країни цей клуб після дев’яти поєдинків іде третім – попереду традиційні лідери данського футболу «Копенгаген» і «Ольборґ».

Значно складніше завдання матиме київське «Динамо». У вівторок віце-чемпіони України зіграють у Парижі з другою командою Франції – ПСЖ. Опоненти перед сезоном у Лізі чемпіонів суттєво посилилися – парижанами стали Златан Ібрагімович, Тіаґо Сілва, Єзекієль Лавессі, Марко Верратті та Грегорі ван дер Віль. «Ми отримали тих виконавців, контракти з якими і планували підписати», – сказав спортивний директор ПСЖ, відомий у минулому футболіст Леонардо.

Завершуватимуть єврокубковий тиждень «Дніпро» і «Металіст». Дніпропетровці прийматимуть у четвер одного з лідерів голландського футболу – ПСВ з Ейндховена, а харків’яни завітають до німецького «Байєра» з Леверкузена.

З цією командою підопічні Мирона Маркевича зустрічалися торік у лютому – в 1/16 фіналу позаминулого розіграшу Ліги Європи. Тоді «фармацевти» декласували одну з найкращих українських команд з загальним рахунком 6:0 (чотири з цих м’ячів леверкузенці забили 17 лютого в Харкові). Чи став «Металіст» сильнішим за цей час, знатимемо вже 20 вересня опівночі.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG