Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина заявляє, що за місяць знешкодила близько 500 курдських повстанців


Реджеп Тайїп Ердоган, архівне фото
Реджеп Тайїп Ердоган, архівне фото
Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив у понеділок, що протягом останнього місяця турецькі силові структури вбили чи затримали близько 500 курдських повстанців.

Зокрема, сказав він, десятки повстанців були вбиті протягом останніх 10 днів у перебігу воєнної операції в регіоні міста Хаккарі на південному сході Туреччини, неподалік кордону з Іраком.

За його словами, операція проти бойовиків угруповання «Робітнича партія Курдистану» закінчиться тільки тоді, коли повстанці складуть зброю.

Останнім часом це угруповання різко активізувало свої напади, в яких загинули десятки турецьких військових і цивільних людей.

Курдське збройне сепаратистське угруповання «Робітнича партія Курдистану», яке не є партією, з кінця 1970-х років під різними назвами бореться за самостійність чи принаймні широку автономію для турецьких курдів на марксистсько-ленінських засадах на південному сході Туреччини. За час цього протистояння між курдами і державним керівництвом у Туреччині загинуло понад 40 тисяч людей. У Туреччині, а також у США і ЄС це угруповання визнане за терористичну організацію.
XS
SM
MD
LG