Доступність посилання

ТОП новини

Степан Гавриш заявляє про перешкоди йому як кандидатові з боку Партії регіонів


Степан Гавриш, архівне фото
Степан Гавриш, архівне фото
Кандидат на виборах народних депутатів у Харківській області (176-й виборчий округ, місто Чугуїв і сусідні райони) Степан Гавриш заявив у вівторок в інтерв’ю Радіо Свобода про перешкоди йому як кандидатові-мажоритарнику з боку місцевої влади, яку контролює Партія регіонів. Серед таких прикладів, які він назвав, були стеження за ним чи відмови під різними приводами надавати приміщення для зустрічей із виборцями.

За його словами, представники місцевої влади, зокрема, міліції, також чинять на виборців «психологічний, фінансовий і політичний тиск», зокрема, відстежуючи учасників зустрічей із ним, підкуповуючи виборців від імені кандидата від Партії регіонів за бюджетні гроші, змушуючи вчителів та інших працівників вступати до Партії регіонів тощо.

Гавриш вважає, що вихід із цього становища існує тільки теоретично, насправді ж скоріше за все виходу немає. Для цього, сказав він, потрібна б політична воля Президента.

Раніше Степан Гавриш уже оприлюднював подібні скарги; реакції з боку місцевої влади чи Партії регіонів на цей час не було.

Степан Гавриш, юрист і правознавець за фахом, досі у своїй політичній діяльності був переважно на боці чинної в той чи інший час влади. Зокрема, в 1998–2005 роках він був народним депутатом 3-го і 4-го скликань, із 2000 до 2002 року – заступником Голови Верховної Ради, по тому був координатором парламентської більшості. 2002 року створив провладну депутатську групу з назвою «Демократичні ініціативи», до якої ввійшли перебіжчики з «Нашої України»; з 2005 року був у фракції СДПУ(о) Віктора Медведчука; на виборах 2006 року невдало балотувався у складі блоку «Не так», у якому СДПУ(о) відігравала провідну роль.

У час президентських виборів 2004 року і після них був представником кандидата Віктора Януковича в Верховному суді. Але вже в 2007-му став радником Президента Віктора Ющенка, з 2008 року став першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони ще за Ющенка й обіймав цю посаду до кінця минулого року, вже за Януковича. Нині безпартійний.

На цьогорічних виборах Степан Гавриш балотується як мажоритарник-самовисуванець у тому ж Чугуївському окрузі, в якому двічі обирався раніше. Партія регіонів має в цьому окрузі власного кандидата.
XS
SM
MD
LG