Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрилася виставка малюнків дітей-аутистів (ВІДЕО)


Виставка дітей-аутистів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Виставка дітей-аутистів

У Києві відкрили виставку художніх робіт людей з обмеженими можливостями, в рамках якої вперше експонують малюнки дітей-аутистів віком від 2 до 6 років.

За словами організаторів, таким чином вони хочуть довести громадськості, що аутизм – не вирок і не хвороба, а люди з аутизмом – просто особливі.

Свої малюнки діти створювали під час сеансів арт-терапії під керівництвом Олега Погорєлова, який допомагав маленьким художникам створювати роботи, а заразом слідкував за впливом цих занять на емоційний стан дітей.

«Суть арт-терапії полягає в тому, щоб витягти дітей з кокона, тому що, на жаль, більшість дітей – закриті. Будуть це малюнки чи аплікації, під час цих занять дитина розслабляється, вона концентрується не на людях, а на своїй роботі, і це генерує позитивні емоції, які ми намагаємось закріпити. За допомогою арт-терапії ми хочемо, щоб дитина не закривалась від світу», – розповів Радіо Свобода Олег Погорєлов.

Для аутистів різного віку, за словами арт-терапевта, існують різні умови роботи. Так, для дітей віком від 2 до 4 років пропонуються пальчикові фарби – матеріали, які можуть розвинути їхні тактильні відчуття, а тим, хто старший, дають малювати пензликом.
XS
SM
MD
LG