Доступність посилання

ТОП новини

Хвилюватися треба тим, хто вдається до брехні – депутат-регіонал з приводу закону про наклеп


Хвилюватися через можливе ухвалення закону про наклеп в Україні потрібно тим, хто під час своєї роботи вдається до брехні. Про це у Дніпропетровську заявила перший заступник голови парламентського комітету зі свободи слова, депутат фракції Партії регіонів Олена Бондаренко.

За її словами, у фракції вона була проти запровадження такої суворої міри покарання за дифамацію, як арешт чи ув’язнення. Однак депутат зазначає, що нині розуміє логіку свого колеги, автора законопроекту Віталія Журавського.

«Подібні норми, тобто до п’яти років кримінального покарання за наклеп, існують у Великобританії. Там працює масштабний закон про дифамацію. Схожі норми існують у законодавстві Чехії, Польщі, Австрії, Німеччини», – сказала Олена Бондаренко.

Щодо перспектив законопроекту, то, на думку депутата, його ухвалять і в другому читанні, але поки не відомо, в якому вигляді і з якими змінами.

«У будь-якому випадку, тим, хто подає дві точки зору, хто перевіряє ще раз інформацію і посилається на джерела, хвилюватися нічого. Слава Богу, у нас таких більшість. Хвилюватися потрібно тим, хто систематично використовує у своїй роботі таку зброю, як брехня», – зазначила депутат.

18 вересня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за зазіхання на честь і гідність людини. Згідно зі змінами, різні види наклепу каратимуться не лише штрафом, але й арештом чи навіть ув’язненням.
XS
SM
MD
LG