Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: рішення про можливі візові обмеження для українських посадовців не відображає позицію всього Сенату


Рішення Комітету з міжнародним відносин Сенату США про необхідність закликати Державний департамент обмежити видачу віз для українських посадовців, причетних до позбавлення волі Юлії Тимошенко, поки не відображає позицію всього Сенату. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України.

«Цитований в українських ЗМІ проект заяви про Україну поки не відображає позицію всього Сенату США. На сьогодні у відповідному проекті викладена лише позиція двох його авторів, відомих своїми симпатіями до української опозиції», – вважають в українському МЗС.

У відомстві також вказують на те, що на засіданні комітету 19 вересня без обговорення, протягом 9 хвилин члени затвердили 11 різних за змістом документів, зокрема й проект резолюції про Україну.

МЗС наголошує, що Україна продовжує активне співробітництво зі США з багатьох питань: від ядерного роззброювання і розвитку торгово-економічних відносин до боротьби з міжнародним тероризмом.

Автори проекту резолюції, який обговорювали у Комітеті з міжнародних відносин, пропонують запровадити візові обмеження щодо тих українських високопосадовців, які вдаються до порушення прав людини, корупції та інших антидемократичних дій. Мова зокрема йде і про візові обмеження щодо посадовців, причетних до ув’язнення Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG