Доступність посилання

ТОП новини

Уряд продовжує термін підписання угоди із західними компаніями щодо видобування сланцевого газу


Уряд України збільшив своєю постановою термін укладення угод про розподіл продукції (УРП) з компаніями Chevron і Shell на видобування вуглеводнів на Олеському і Юзовському родовищах на 40 днів — до 160 днів зі 120 днів.

Раніше Кабінет міністрів України затвердив умови конкурсів на укладення угод про розподіл продукції (УРП) з Юзовської (Донецька і Харківська області) та Олеської (Львівська область) вуглеводневим площам із запасами сланцевого газу.

У травні переможцями конкурсу з укладення угоди про розподіл продукції на видобування газу на Олеській і Юзовській площах стали компанії Сhevron і Shell відповідно. Угоди мали бути укладені протягом 120 календарних днів після оголошення підсумків конкурсу.

До кінця 2012 року планується також підготувати і провести конкурси на укладення УРП щодо Слобожанської (Харківська область), Скіфської і Фороської (обидві - глибоководний шельф Чорного моря) нафтогазоносних ділянок.

За прогнозами Кабінету міністрів, у 2012 році до державного бюджету надійшло 6 мільярдів гривень як премії за підписання угод про розподіл продукції (УРП).
XS
SM
MD
LG