Доступність посилання

ТОП новини

У США й Пакистану спільне завдання у боротьбі з тероризмом – Клінтон


Держсекретар США Гілларі Клінтон – після переговорів у Вашингтоні зі своєю пакистанської колегоюХхіною Раббані Кхар – заявила про спільність завдань обох країн у боротьбі з тероризмом.

Клінтон також подякувала Ісламабаду за забезпечення безпеки дипмісії США в Пакистані – під час недавніх антиамериканських демонстрацій.

Кхар підтвердила єдині цілі в боротьбі з тероризмом, зазначивши при цьому, що відносини між Пакистаном і США в останні півтора року вкрай ускладнилися.

Під час візиту до США пакистанський міністр обговорює з керівництвом країни широке коло питань, в тому числі розбіжності між Ісламабадом і Вашингтоном з питання про нанесення американцями авіаударів по пакистанській території – в районі розташування опорних пунктів талібів і бойовиків «Аль-Каїди», близько афганського кордону .

У п’ятницю Сенат США не підтримав резолюцію про призупинення допомоги Пакистану, Єгипту і Лівії. У проекті документа пропонувалося, зокрема, вимагати від Ісламабаду відпустити на свободу Шакіл Афріді, який допоміг ЦРУ США вистежити в Пакистані Усаму бін Ладена.
XS
SM
MD
LG