Доступність посилання

ТОП новини

Обмеження свободи інтернету стає досконалішим – доповідь


Уряди багатьох країн світу все активніше намагаються встановити контроль над інтернетом, а інструменти для такого контролю стають усе досконалішими. Про це повідомляє міжнародна правозахисна організація Freedom House у новій доповіді, що охоплює події 2011 і першої половини 2012 року.

У документі під назвою «Свобода в мережі – 2012» також ідеться про зростання опору громадянського суспільства таким діям урядів.

За даними аналітиків, у 14 з 47 країн, у яких здійснювалися дослідження, спостерігається явище оплати роботи проурядових коментаторів на громадсько-політичних форумах. Ще поширенішими є кібератаки на сайти, зміст публікацій яких влада не може контролювати.

За період дослідження зросла кількість законів, що обмежують свободу в інтернеті, також почастішали випадки фізичного впливу на критиків влади.

Іран, Куба і Китай отримали найнижчі оцінки за рівнем свободи в інтернеті, Білорусь і Узбекистан також отримали оцінку «невільні». Азербайджан, Пакистан і Росію експерти називають «особливо вразливими» в цьому питанні протягом наступного періоду дослідження. Натомість Естонію фахівці назвали серед країн з вільним доступом до використання світової мережі.
XS
SM
MD
LG