Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії затримали активістів опозиції за звинуваченнями у підкупі держслужбовців


Акція протесту студентів у Тбілісі
Акція протесту студентів у Тбілісі
У Грузії затримані три активісти опозиційної коаліції «Грузинська мрія». Їх звинувачують у підкупі державних службовців, включно з поліцейським.

Як ідеться у заяві Міністерства внутрішніх справ Грузії, розслідування у цій справі триває. Одним із підозрюваних є кандидат в депутати парламенту від «Грузинської мрії», яку заснував мільярдер Бідзіна Іванішвілі.

Ще двоє опозиційних активістів затримані поблизу міста Хобі після того, як вони атакували камінням машину прихильника президента Міхеїла Саакашвілі. За звинуваченнями у дрібному хуліганстві затримані кілька активістів «Грузинської мрії» в Поті та Кутаїсі.

У Тбілісі триває голодування групи студентів, які вимагають звільнити свого соратника. Він перебуває під адміністративним арештом за звинуваченням в учиненні опору поліції.

Коаліція студентських організацій має намір відновити широкомасштабні акції з вимогами арешту і суду над колишнім керівником Міністерства внутрішніх справ Бачо Ахалая, якого вважають винним в тортурах та знущаннях з в’язнів.

Влада Грузії заявляє про те, що деякі випадки насильства у структурі пенітенціарної служби були інсценовані. Через цей скандал у відставку пішли вже кілька урядовців і чиновників нижчого рівня.

Вибори до парламенту Грузії відбудуться 1 жовтня.
XS
SM
MD
LG