Доступність посилання

ТОП новини

Рух «Чесно»: у списку Партії регіонів найбільше порушників критеріїв чесності


Член координаційної ради громадського руху «Чесно» Світлана Заліщук
Член координаційної ради громадського руху «Чесно» Світлана Заліщук
Рух «Чесно» дослідив 430 кандидатів з партійних списків шести партій-учасниць виборів до Верховної Ради. Експерти виявили 242 кандидати, які порушили принаймні один з чотирьох складених рухом критеріїв.

Про це повідомила член координаційної ради громадського руху «Чесно» Світлана Заліщук.

«Абсолютним лідером є Партія регіонів – це 105 порушень. В спину їм дихають Об’єднана опозиція – 74, Компартія – 23. «Україна – Вперед!», «Удар» і «Свобода» – нові сили, які не були в парламенті, так само мають порушників в своєму складі: відповідно 12, 19 і 9», – наголосила вона.

Одна з найбільших проблем парламентських виборів 2012 року – прозорість та чесність декларацій, відзначають експерти руху «Чесно».

Оцінка за критеріями «Чесно» не має на меті відповісти на запитання «за кого голосувати», натомість спонукає виборця зробити більш усвідомлений, раціональний вибір, наголошує Світлана Заліщук.

4 критерії руху «Чесно» – це «відсутність фактів порушень прав та свобод людини», «непричетність до корупційних дій», «прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя», «незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців».

Усі зауваження та результати дослідження рух передав політичним партіям. Досі не відповіли Партія регіонів, «Україна – Вперед!» та КПУ.
XS
SM
MD
LG