Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині оскаржують агітацію за Партію регіонів


Представники правозахисної організації «За справедливий Кривбас» і кандидат в депутати, самовисуванець Ірина Туровська подали адміністративний позов до Дніпропетровського окружного адміністративного суду щодо зафіксованих у Кривому Розі виборчих порушень. Про це Радіо Свобода повідомив керівник організації Валерій Романов.

За його даними, як зафіксовано позивачами, у Кривому Розі в агітаційних наметах кандидата в депутати від Партії регіонів Юрія Любоненка поширювалась газета «Вісник регіону», яка ніде не зареєстрована, що вже є порушенням.

«Ця газета містить фото голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на фоні Державного Прапора України і фотографії Президента України, а також статтю за підписом Олександра Вілкула як голови обласної організації Партії регіонів, де він агітує за цю партію. Ми вважаємо, що таким чином порушені статті 4 і 22 Закону «Про політичні партії», за якими політичні партії є рівними перед законом, і посадовці мають нести відповідальність за надання політичній партії будь-яких переваг», – зазначив Валерій Романов.

Однак, за його словами, суд визнав, що газета була випущена ще у серпні 2012 року і відмовився розглядати позов. Позивачі готують апеляцію.

В обласній організації Партії регіонів Радіо Свобода у вівторок повідомили, що «всі дії Юрія Любоненка перебувають в рамках чинного законодавства». За даними з організації, у наметах кандидата поширювали не газету, а листівку. Стаття ж Олександра Вілкула, про яку йдеться, за даними регіоналів, не містить агітації: як голова обласної організації партії в ній він «звітує про виконану роботу».
XS
SM
MD
LG