Доступність посилання

ТОП новини

Американські дослідники: безпілотні літаки вбивають більше людей, ніж повідомляють офіційно


Спільне дослідження науковців з двох американських університетів свідчить, що безпілотні літаки, які використовують у воєнних операціях у Пакистані, вбивають більше людей, ніж офіційно повідомляється.

Дослідження, яке проводили юридичні факультети Стенфордського та Нью-йоркського Університетів, не оцінювало кількості смертей серед цивільного населення через брак офіційних даних.

Натомість дослідники спиралися на особисті розмови з мешканцями районів, де ведуться бойові дії, включно з людьми, які вижили в результаті обстрілу безпілотних літаків, чи родичами жертв. На підставі цих інтерв’ю вчені спростовують офіційні повідомлення американських військових про те, що жертви серед цивільного населення є поодинокими випадками.

У дослідженні міститься рекомендація офіційному Вашингтону переглянути програму, а також закликає Сполучені Штати ще раз розглянути «сумнівні» докази безпечності програми.

Дослідження також стверджує, що існування програми використання безпілотних літаків є джерелом погіршення стосунків від Пакистаном та США.
XS
SM
MD
LG