Доступність посилання

ТОП новини

Президент Обама закликає до релігійної толерантності


Президент США Барак Обама закликає ізолювати тих, хто використовує ненависть до США, Заходу та Ізраїлю в якості свого головного політичного принципу.

Виступаючи під час відкриття Генеральної Асамблеї ООН, він назвав антимусульманське відео, яке викликало протести у різних країнах мусульманського світу, образою не лише мусульман, але і Америки також.

Напади на дипломатичні установи США у різних мусульманських країнах він назвав нападами не лише на Америку, але і на самі ідеї, на яких базується ООН.

«Я чітко сказав, що уряд Сполучених Штатів не має нічого спільного з цим відео. Я думаю, його послання відкидають усі, хто поважає нашу спільну людяність. Це образа не лише мусульман, але і Америки також, бо як видно з того міста, яке за цими стінами, ми є країна, яка вітає усіх людей, не залежно від раси і віри», – заявив Обама.

Протести у країнах мусульманського світу тривають близько двох тижнів, внаслідок сутичок під час цих акцій загинуло кілька десятків осіб, включно з американським послом у Лівії.

Протести почалися після виходу аматорського фільму «Невинуватість мусульман», однак незабаром обурення підсилила і публікація у Франції карикатур на пророка Магомета.
XS
SM
MD
LG