Доступність посилання

ТОП новини

Завтра низка газет вийде з порожніми першими шпальтами, протестуючи проти закону про наклеп


Завтра, 27 вересня, низка українських газет вийде з порожніми першими шпальтами на знак протесту проти закону про наклеп.

Про це повідомляє Корреспондент.net, зазначаючи, що слідом за виданням «Кореспондент» цю ідею підтримали видання KyivPost, «Високий Замок», «Львівська газета», «Львівська пошта», «Ратуша», «Коловорот». Завтра всі ці видання вийдуть з білими першими шпальтами.

25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту проти ухвалення закону про наклеп «Захисти своє право знати. Скажи «ні» закону про наклеп». Акцію, зокрема, підтримали Інтернет-видання та інформаційні агентства, на головних сторінках яких з`явився банер з вимогою не допустити ухвалення закону про наклеп.

18 вересня український парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким передбачається запровадити кримінальне переслідування за наклеп з покаранням до трьох років ув’язнення. Проект закону був внесений народним депутатом від Партії регіонів Віталієм Журавським. 25 вересня Журавський зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні законопроекту щодо криміналізації наклепу.
XS
SM
MD
LG