Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія привітала визволення білоруського політичного в’язня


Речниця представниці ЄС у закордонних справах Катрін Аштон привітала звільнення білоруського політичного в’язня Сергія Коваленка і висловила сподівання на звільнення решти противників режиму.

Зокрема, речниця Катрін Аштон Мая Коціянчич від імені верховного представника ЄС із закордонної політики заявила:

«Верховна представниця ЄС із закордонної політики Катрін Аштон вітає звільнення політичного в’язня Сергія Коваленка у Білорусі, але висловлює жаль з того приводу, що для цього йому довелося просити про помилування у президента. Вона також сподівається, що з цим кроком будуть інші і закликає білоруську владу звільнити всіх політичних в’язнів та скасувати обмеження на їхні громадянські та політичні права».

У Білорусі з колонії міста Могилева сьогодні було звільнено опозиціонера, члена Консервативно-християнської партії «Білоруський народний фронт» Сергія Коваленка.

Опозиціонер було покараний за вивішування історичного біло-червоно-білого прапора на головній новорічній ялинці Вітебська.

В кінці червня під тиском адміністрації колонії Коваленко написав на ім'я президента Білорусі Олександра Лукашенка прохання про помилування, в якому, однак, уточнювалося, що опозиціонер не вважає себе винним у чому-небудь.
XS
SM
MD
LG