Доступність посилання

ТОП новини

Резолюція Сенату США щодо України ухвалена без порушень – один із авторів


Резолюцію Сенату США, що закликає звільнити колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, ухвалили одноголосно з дотриманням всіх норм. Про це йдеться в коментарі автора резолюції, американського сенатора Річарда Дурбіна.

«Дану резолюцію ухвалили одноголосно під час відкритого голосування в Сенаті. Це стандартна процедура, застосовувана при розгляді питань, по яких існує узгоджена, однозначна точка зору більшості. Всі правила і процедури в даному випадку були дотримані, ніхто їх для цього не змінював», – цитує Дурбіна ZN.UA..

«Звичайно ж, ухвалення такої резолюції не зовсім влаштовує українську владу, але у ній йдеться про те, що члени Сенату одностайно засуджують політичне ув’язнення Юлії Тимошенко», – наголосив сенатор.

Він також додав, що ця резолюція готувалася протягом декількох місяців. «Всі відомства (сенаторські офіси) були поставлені до відома про те, що сенат має намір розглянути це питання з тим, щоб вони могли представити свої зауваження та заперечення. Резолюція попередньо обговорювалася на відкритому засіданні сенатського комітету з міжнародних справ і була ним підтримана», – сказав Річард Дурбін.

«Твердження про те, що тут нібито мали місце якісь порушення процедури, не мають під собою жодних підстав», – наголосив він і додав, що «якщо і можуть бути якісь «сумнівні» обставини, то вони стосуються якраз причин ув’язнення Юлії Тимошенко».

Раніше МЗС України заявив, що не має намір коментувати резолюцію Сенату США, ухвалену, як сказали в українському відомстві, за сумнівною процедурою.
XS
SM
MD
LG