Доступність посилання

ТОП новини

Дніпродзержинський опозиційний кандидат виїхав з України через побоювання арешту – штаб


Кандидат-самовисуванець у народні депутати в Дніпродзержинську, депутат міськради, місцевий правозахисник Віталій Купрій залишив територію України через побоювання арешту. Про це Радіо Свобода у середу ввечері повідомили в його виборчому штабі.

За даними зі штабу, до цього кроку кандидат був змушений вдатись через побоювання, що його «можуть у будь-який момент заарештувати за сфабрикованою справою».

У повідомленні самого ж Віталія Купрія, яке отримало Радіо Свобода, йдеться про ймовірність арешту за справою, суть якої йому не відома.

«24 вересня на мою адресу надійшла повістка від слідчого міліції, в якій мене запрошують на 21 вересня (тобто на дату, яка вже пройшла) на допит як свідка по невідомій мені кримінальній справі. Слідча попередила мене, що у разі неявки до мене буде застосований примус. Вважаю, що таким чином влада планує арештувати мене по сфабрикованій справі шляхом примусового приводу як свідка, а потім перекваліфікувавши мій статус на підозрюваного або обвинуваченого», – повідомив Радіо Свобода Віталій Купрій.


Раніше Віталій Купрій заявляв про стеження за ним невідомих «на спецавтомобілях зі спецтехнікою» і про спробу затримання його правоохоронцями.

У міліції, відповідаючи на інформаційний запит Радіо Свобода, відкинули звинувачення кандидата в причетності до політичних переслідувань у Дніпродзержинську.
XS
SM
MD
LG