Доступність посилання

ТОП новини

Як телепроекти перетворюються в агітки (огляд преси)


Київ – Зараз кандидати в депутати, особливо ті, що є обличчями своїх політичних сил, у принципі не можуть з’явитись у телеефірі безкоштовно, стверджує експерт газети «Україна молода». Виняток становлять хіба що деякі політичні ток-шоу, куди представників головних політ сил кличуть для балансу (що не заважає іншим їхнім колегам приходити туди за гроші), та напівгромадські проекти на кшталт «Чесно». Розмаїті спецпроекти, інтерв’ю, гостьові студії, сюжети про кандидатів та їхні благодіяння у випусках новин – усе це продається, а якби хтось вирішив давати доступ до ефіру політикам безкоштовно, його б затюкали як штрейкбрехера, переконує експерт «України молодої». Докладніше про це йдеться в статті «Зомбування виборця, або Як телепроекти перетворюються в агітки».

Черговий великий проект влади – новий завод з виробництва ядерного палива – поставить у цілковиту залежність від Росії ще й українські АЕС, стверджує «Україна молода». Йдеться про залежність, виражену в особливо витонченій формі. Адже і технологія, і виконавці в цьому проекті російські, тож українцям доведеться залежати від східного сусіда ще дуже і дуже довго, зазначає видання у матеріалі «Власний ядерний заводик...».

Тема масових фальсифікацій на майбутніх парламентських виборах циркулює в суспільстві вже давно. Перший шквал критики здійнявся після ухвалення рішень щодо реєстрації чи відмови в реєстрації певних кандидатів. Згодом розгорівся скандал довкола двох членів ЦВК від опозиції, яких вимагали виключити з лав Центвиборчкому. Тепер міжнародні й українські експерти обговорюють процедуру формування окружних і дільничних комісій та їхню безпосередню діяльність. Про те, чи зможуть вони сфальсифікувати вибори розмірковують експерти газети «День» у статті «Хто рахуватиме голоси?».

Усього за три місяці українські торговці вивезли з країни майже річну норму пшениці. У результаті, як попереджають «Ізвєстія в Україні», вже через тиждень урядовцям доведеться вирішувати: збільшити ліміти для експорту зерна або знову ввести жорсткі обмеження. Аналітики впевнені, що хороший урожай нинішнього року дозволяє Україні продати більше хліба, ніж планувалося. Правда, така активізація експорту може спровокувати зростання внутрішніх цін на продукти, зазначає видання.

Купуючи квартиру в новобудові, українці отримують «кота в мішку», попереджає «Власть денег». Тонкі стіни, що протікають, холодні батареї і високі рахунки за опалення – це лише мала дещиця сюрпризів. Про інші – йдеться в статті «Цегельний просвіт».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG