Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна зосередиться на питаннях безпеки під час головування в ОБСЄ


Пріоритетом для України під час головування в ОБСЄ у 2013 році стануть насамперед сприяння контролю за звичайними озброєннями в Європі та розв’язання «заморожених конфліктів». Про це сьогодні на дискусіях щодо завдань України під час її головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі заявив фахівець МЗС України Євген Цимбалюк, який очолює групу з підготовки країни до місії головування в ОБСЄ.

«Наша мета – не зосереджуватись на питаннях виключно тих, що цікавлять Україну: метою головування є продовжити виконання пріоритетів ОБСЄ, щоб Організація була успішною і довела свою практичну цінність. Відтак, ми виходимо з того, які питання у першу чергу могли би бути реалізовані з точки зору України, досвіду України, геополітичної ролі України», – наголосив Цимбалюк.

Минулого місяця на засіданні генеральної асамблеї ООН Президент Віктор Янукович озвучив завдання, які ставить перед собою Україна під час головування в ОБСЄ наступного року. За його словами, зокрема, Київ прагнутиме підвищити ефективність ОБСЄ у ранньому запобіганні конфліктам.
XS
SM
MD
LG