Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відправила справу про загибель студента Індила до Апеляційного суду


Слідчий відділ прокуратури Києва завершив додаткове розслідування кримінальної справи щодо загибелі студента Ігоря Індила в Шевченківському райуправлінні столичної міліції і направив справу до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності.

Потерпілі та їхній представник, обвинувачені та їхні захисники ознайомилися з матеріалами кримінальної справи у повному обсязі, йдеться в повідомленні.

Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва.

18 травня 2010 року дільничний міліціонер забрав Індила з одного із гуртожитків Києва у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

У жовтні у прокуратурі заявили, що смерть студента була наслідком службової недбалості і перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.

Районний суд засудив дільничного Сергія Приходька, обвинувачуваного у причетності до загибелі Індила, до 5 років позбавлення волі з відтермінуванням відбування покарання на два роки.


Пізніше суд закрив кримінальну справу стосовно ще одного з підсудних - старшого інспектора Шевченківському райуправління міліції Сергія Коваленка. Його справу було закрито за амністією.

Адвокат батьків Індила подав скаргу в Апеляційний суд Києва на рішення Деснянського районного суду столиці про умовне засудження колишнього співробітника міліції, який обвинувачувався у причетності до смерті Індила.
XS
SM
MD
LG