Доступність посилання

ТОП новини

Розширення «Північного потоку» обумовлене попитом на російський газ – Міллер


Церемонія запуску другої нитки газогону «Північний потік»
Церемонія запуску другої нитки газогону «Північний потік»
Будівництво третьої та четвертої ниток газопроводу «Північний потік» обумовлено попитом на російський газ у середньостроковій і довгостроковій перспективі. Як повідомляє УНІАН, про це глава «Газпрому» Олексій Міллер сказав російському каналу «Росія 24».

«Якщо говорити про третю-четверту нитки, то тут в першу чергу грає роль чинник попиту. Російський газ затребуваний на сьогоднішній день в Європі та буде затребуваний в середньостроковій і довгостроковій перспективі», – сказав Міллер.

Він відзначив, що сьогодні спостерігається зниження енергоспоживання і газоспоживання у зв’язку з кризою в єврозоні, проте це не зашкодило «Газпрому» минулого року поставити газу більше, ніж попереднього.

«Пояснення цьому дуже просте – зниження власного видобутку газу в Європі йшло більш швидкими темпами, ніж знижувався попит на енергоносії і, зокрема, на газ, – сказав він.

Раніше Міллер заявив, що будівництво третьої та четвертої ниток газопроводу «Північний потік» є економічно доцільним і технічно здійсненним. Він сказав, що до 31 січня майбутнього року планується підписати меморандум зі створення нових газотранспортних потужностей через Балтійське море до Європи.

«Північний потік» – новий маршрут експорту російського газу до Європи в обхід України. Газопровід проходить через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборга) до побережжя Німеччини (район Грайфсвальда).
XS
SM
MD
LG