Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» може провести з’їзд 14 жовтня і зняти декого з кандидатів


Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», за списками якої балотується вся Об’єднана опозиція «Батьківщина», збирається в неділю провести свій з’їзд, на якому може переглянути своїх кандидатів у мажоритарних округах і в партійному списку і зняти деяких із них, але це ще не визначене остаточно, повідомляють у вівторок агентства й засоби інформації з посиланнями на діячів «Батьківщини».

Зокрема, інтернет-видання «Українська правда» наводить слова народного депутата Андрія Шевченка про те, що «люди поінформовані, що з’їзд може бути 14 жовтня, проте чи він взагалі відбудеться, поки не відомо». Він додав, що цей день – «останній рубіж, коли можна подивитися і внести якісь зміни у перелік кандидатів», бо за законом кандидатів можна знімати до 16 жовтня (останній день для цього – 15 жовтня).

Інший народний депутат, Сергій Соболєв, якого цитує агентство «Українські новини», так само заявив, що партія оголосила про можливість свого з’їзду в неділю, але відбудеться з’їзд чи ні залежить від значної кількості факторів, і остаточне рішення про його проведення ще не ухвалене.

Також у вівторок голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляв, що Об’єднана опозиція готова до переговорів і конкретних рішень щодо узгодження єдиних кандидатів на одномандатних округах із партією «Удар», але досі не досягла цього. Він висловив сподівання, що шанс на це ще не втрачений, бо ще є час до 15 жовтня.

У понеділок один із лідерів Об’єднаної опозиції Анатолій Гриценко заявляв, що «Батьківщина» проводить переговори з партією «Удар» про висування єдиного кандидата у мажоритарних округах, і ці переговори «мають бути завершені позитивним результатом до 14 жовтня».

До парламентських виборів 28 жовтня низка опозиційних партій об’єдналася навколо партії «Батьківщина», назвавшись Об’єднаною опозицією «Батьківщина». Водночас деякі інші опозиційні партії, зокрема, партія «Удар» Віталія Кличка, йдуть на вибори самостійно. За останніми опитуваннями, «Удар» уже випереджає «Батьківщину», хоч і поступається Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG