Доступність посилання

ТОП новини

Міністри оборони країн НАТО готують нову місію в Афганістані


Сили безпеки Афганістану на місці атаки самогубці в провінції Гельманд, 8 жовтня 2012 року
Сили безпеки Афганістану на місці атаки самогубці в провінції Гельманд, 8 жовтня 2012 року
У Брюсселі триває зустріч міністрів оборони країн НАТО. У цій зустрічі також беруть участь представники країн-партнерів альянсу у виконанні міжнародних місій, зокрема, і України.

Очікується, що сьогодні центральною темою обговорення стане становище в Афганістані. Ітиметься про нову місію з підготовки афганських поліції та армії, яка розпочнеться одразу після виведення з Афганістану всіх військ Міжнародних сил сприяння безпеці під командуванням НАТО до кінця 2014 року.

Нарада відбувається на тлі зростання в Афганістані числа так званих «інсайдерських» атак, коли під впливом талібів і «Аль-Каїди» зброю проти військових міжнародних сил використовують представники афганських сил безпеки. Внаслідок таких інцидентів цього року загинули понад 50 іноземних солдатів.

Тим часом посланець ООН у справах Афганістану Ян Кубіш прокоментував прогнози про загрозу масштабної політичної кризи в цій країні після виведення іноземних військ. Кубіш наголосив, що міжнародна спільнота і надалі підтримуватиме Афганістан.
XS
SM
MD
LG