Доступність посилання

ТОП новини

Представник ОБСЄ заявляє, що її знову не допустили до Тимошенко і Луценка


Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас, архівне фото
Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас, архівне фото
Голова спостережної місії Організації з безпеки і співпраці в Європі на виборах в Україні Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас завершила в четвер триденний передвиборчий візит до України, в перебігу якого їй не дозволили зустрітися з ув’язненими Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком, повідомив сайт Парламентської асамблеї ОБСЄ.

У повідомленні нагадано, що їй уже відмовляли в цьому в березні, хоча в липні до Тимошенко допустили іншу делегацію Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Габсбурґ Дуґлас висловила розчарування, що їй досі не надали можливості зустрітися з Тимошенко і Луценком напередодні виборів, бо, за її словами, зустрічі з цими діячами важливі для оцінки становища в Україні в контексті виборів, тим часом як ОБСЄ потребує цілісної оцінки політичного становища в Україні.

Делегація, у складі якої був також голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Ріккардо Мільйорі, зустрілася в перебігу нинішнього візиту з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином, представниками Адміністрації Президента, Міністерства закордонних справ і Центральної виборчої комісії, а також із представниками неурядових організацій і парламентських та позапарламентських політичних партій, мовиться в повідомленні.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня. Наступного року Україна має головувати в ОБСЄ.

Державна пенітенціарна служба вже не раз наголошувала, що можливість надавати побачення ув’язненим обмежена законодавством.
XS
SM
MD
LG