Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Росії: у літаку з Москви до Сирії, затриманому в Туреччині, зброї не було


Сергій Лавров, архівне фото
Сергій Лавров, архівне фото
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у п’ятницю, що на борту сирійського пасажирського літака рейсом із Москви до Сирії, затриманого днями в повітряному просторі Туреччини, зброї не було.

Виступаючи на російському телебаченні, він заявив, що пасажирський лайнер віз електротехнічне обладнання для радарів – подвійного призначення, але не заборонене ніякими міжнародними конвенціями.

Як сказав міністр, ішлося про вантаж, що його легальний російський поставник посилав легальним чином легальному замовникові, всі документи на нього були належно оформлені і перевезення таких вантажів літаками цивільної авіації теж не заборонене.

У Росії видання «Коммерсант» написало в п’ятницю ж із посиланням на власні дані, що Федеральна служба безпеки Росії може ближчим часом почати службову перевірку за фактом витоку інформації про направлення цього вантажу до Сирії.

У четвер прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявляв, що затриманий літак віз із Москви військовий вантаж для Міністерства оборони Сирії, але не уточнив, який саме. За його словами, це було порушення правил цивільної авіації. Турецька преса писала, що йшлося про обладнання для радіолокаційних станцій протиповітряної оборони і що Туреччина вочевидь наперед знала про цей вантаж, який буде на борту пасажирського літака.

Літак сирійської авіакомпанії з 37 людьми на борту примусово посадили в середу на летовищі Анкари винищувачі турецьких військово-повітряних сил. Протягом кількагодинної стоянки з літака вилучили частину його вантажу, після чого лайнер продовжив політ.
XS
SM
MD
LG