Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі ЄЕСУ перенесли на 13 листопада


У засіданні харківського суду, який розглядає справу про зловживання корпорації «Єдині енергетичні системи України», сьогодні оголосили перерву до 13 листопада. Суд заявив, що проводити розгляд справи за відсутності колишнього прем’єра Юлії Тимошенко неможливо.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, захист подавав клопотання до суду щодо зупинки розгляду справи до повного одужання Тимошенко. Водночас суддя це клопотання проігнорував.

Захист також попросив суддю і сторону обвинувачення не заявляти, що Тимошенко відмовилася приїжджати до суду. Адвокати наголошують, що вона не відмовлялася, а «лише за станом здоров’я не може з’явитися в суді».

Минулого тижня у Державній пенітенціарній службі заявили, що колишній прем’єр України Юлія Тимошенко вже дев’ятий раз поспіль відмовляється від участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ в Харкові.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня минулого року засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році.

Екс-прем’єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові. У травні її перевели до лікарні. Лікування та реабілітація Тимошенко відбувається за рекомендаціями лікарів із берлінської клініки «Шаріте».

Тим часом, у Харкові тривають судові засідання ще за одним обвинуваченням, інкримінованим Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України». На цих засіданнях Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров’я екс-прем’єра.
XS
SM
MD
LG