Доступність посилання

ТОП новини

Британія не прагне зміни режиму в Ірані – міністр


Вільям Гейґ, архівне фото
Вільям Гейґ, архівне фото
Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ заявив у понеділок в інтерв’ю Радіо Свобода, що його країна не прагне зміни режиму в Ірані, коли запроваджує санкції проти Тегерана через його ядерну програму.

За його словами, можлива зміна керівництва Ірану – це справа самого іранського народу.

При цьому Гейґ також відмовився говорити з приводу визначення межі припустимого розвитку іранської ядерної програми. Але він наголосив, що це питання перетворюється на все нагальнішу кризу.

Незадовго до цього інтерв’ю Європейський Союз запровадив сьогодні нові санкції проти Ірану через його суперечливу ядерну програму.

Із заявою про межу, «червону лінію», після перетину якої Іран отримає змогу виробляти ядерну зброю, виступав минулого місяця в ООН, а перед тим у своїй країні Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю. Влада Ірану багато разів заявляла, що Ізраїль має бути стертий із мапи світу.

Світова спільнота непокоїться, що Іран під прикриттям заяв про мирну ядерну програму насправді намагається таємно створити ядерну зброю. Тегеран заперечує це, але доказів суто мирного характеру своєї ядерної програми, яких вимагає світова спільнота, не надає.
XS
SM
MD
LG