Доступність посилання

ТОП новини

У Британії арештовують невідомих біля лікарні 14-річної правозахисниці з Пакистану


Малалу Юсафзай у супроводі поліції й дипломатів перевозять із летовища до лікарні в Бірмінгема 15 жовтня 2012 року
Малалу Юсафзай у супроводі поліції й дипломатів перевозять із летовища до лікарні в Бірмінгема 15 жовтня 2012 року
Біля лікарні в британському Бірмінгемі, де нині лікують важко поранену 14-річну пакистанську правозахисницю Малалу Юсафзай, поліція арештувала кількох людей, які домагалися доступу до неї, заявляючи, що вони її родичі, повідомив сьогодні медичний директор лікарні імені королеви Єлизавети Дейв Росслер.

За його словами, лікарі задоволені темпами видужання Малали і, хоча лікування і реабілітація можуть протривати кілька місяців, вона має шанс цілком видужати. Він додав, що його лікарня, яка лікувала багато поранених у боях британських військових, має великий досвід і добре обладнання для лікування вогнепальних поранень.

Учора Малалу Юсафзай спеціальним санітарним літаком доставили з Пакистану до Бірмінгема для спеціалізованого лікування, а також щоб убезпечити її від можливого нового нападу ісламістів.

Її важко поранили минулого тижня пострілами в голову і шию, коли вона поверталася зі школи в долині Сват на північному заході Пакистану, де попередніми роками активно діяли ісламські екстремісти. Малала Юсафзай відома тим, що 2009 року висвітлювала у своєму блозі жорстоке поводження талібів із місцевим населенням долини Сват і, зокрема, виступала проти їхніх заборон на освіту для дівчат, за що була нагороджена пакистанськими і міжнародними преміями.
XS
SM
MD
LG