Доступність посилання

ТОП новини

Національна хокейна ліга пропонує гравцям більше грошей, щоб врятувати сезон


Головний трофей НХЛ – Кубок Стенлі
Головний трофей НХЛ – Кубок Стенлі
Найсильніша хокейна ліга світу – північноамериканська НХЛ докладає зусиль, щоб переконати гравців вийти на лід. Керівники ліги надіслали до профспілки хокеїстів пропозиції про рівний розподіл доходів від діяльності НХЛ.

У НХЛ сподіваються, що в разі схвалення пропозицій ліги новий повноцінний сезон, у якому кожна команда проведе по 82 матчі, зможе розпочатися 2 листопада. Профспілка також заявила, що має надію на досягнення угоди, але наголосила на потребі вивчити нові пропозиції.

Старт нового сезону в НХЛ був заблокований місяць тому. Каменем спотикання став розподіл доходів ліги, які складають понад 3 мільярди доларів. Протягом місяця втрати склали близько 250 мільйонів доларів – через скасування передсезонних матчів і перенесення перших двох тижнів регулярного сезону.

Багато гравців НХЛ на час вимушеного безробіття уклали тимчасові контракти з другою за силою у світі Континентальною хокейною лігою, в якій найбільше російських клубів. Зокрема, українські хокейні зірки Понікаровський і Федотенко зараз виступають у складі донецького клубу «Донбас».
XS
SM
MD
LG