Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: Україна може збільшити видобуток газу до 21 мільярда кубів


Завдяки розпочатим урядом заходам щодо посилення енергонезалежності Україна у 2013-2015 роках може збільшити видобуток газу до 21мільярда кубометрів. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду.

За його словами, це на 17,8% більше порівняно з показниками за минулий рік.

Як заявив Азаров, одними з першочергових завдань Кабміну на наступний рік є збільшення власного видобутку енергоресурсів, реалізація проекту з будівництва LNG-терміналу й зростання обсягу робіт із розвідки та буріння на шельфі Чорного і Азовських морів. Крім того, уряд зосередиться на прискоренні проведення геологічних досліджень із видобутку сланцевого газу, видобутку вуглеводнів за кордоном, заміщенні імпортного газу вугіллям та модернізаційних роботах у нафтопереробній галузі.

Прем’єр також зауважив, що ефективною альтернативою природному газу може бути використання газу метану у вугільних родовищах.

«За підрахунками, промислові розробки вугільних родовищ можуть дати реальний видобуток газу в 3-5мільярдів кубометрів упродовж найближчих трьох-п’яти років», – додав він.

За словами Азарова, роботу в цьому напрямі також потрібно активізувати з наступного року.
XS
SM
MD
LG