Доступність посилання

ТОП новини

В Україні зараз 2 мільйони реальних безробітних – екс-міністр Денисова


Влада приховує реальний рівень безробіття, вважає колишній міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова. У коментарі Радіо Свобода вона наголосила, що влада звітує лише про тих, хто зареєстрований у центрах зайнятості.

«Зараз 2 мільйони безробітних в Україні. Це ті, хто не має роботи, перебуває у адміністративних відпустках, працює неповний робочий день. Це сіре безробіття. Ще 5 мільйонів громадян України працюють за кордоном», – сказала Людмила Денисова.

Колишній міністр запевнила, що урядові Юлії Тимошенко дісталася важка ситуація з безробіттям, але ситуацію вдалося покращити за рахунок залучення людей у сферу будівництва, важливих громадських робіт та підготовки фахівців до Євро-2012.

«Наприклад, на 2 мільярди ми побудували будинків-недобудів і дали квартири людям. Ми в кризу дали роботу 700 тисячам будівельникам», – сказала Денисова.

Міністерство соціальної політики відкидає звинувачення у приховуванні реального рівня безробіття.

«Цифри з безробіттям не можуть бути сфальсифіковані. Кількість безробітних рахується за методикою Міжнародної організації праці зі штаб-квартирою у Женеві. Місії, що приїжджають у нашу країну, підтверджують коректність офіційних цифр безробіття. Це кількість людей, що звернулися в пошуках роботи до Державного центру зайнятості», – сказав Радіо Свобода речник Міністерства соціальної політики України Михайло Кухар.
XS
SM
MD
LG