Доступність посилання

ТОП новини

Росія: соратнику Удальцова висунули звинувачення в підготовці заворушень


Костянтин Лебедєв у супроводі поліцейського, 17 жовтня 2012
Костянтин Лебедєв у супроводі поліцейського, 17 жовтня 2012
Костянтину Лебедєву, соратнику лідера російського «Лівого фронту» Сергія Удальцова, сьогодні висунули звинувачення в підготовці масових заворушень у Росії.

Йому загрожує до десяти років тюрми. Напередодні Лебедєва разом з іншими російськими опозиціонерами затримали на 48 годин.

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін повідомив, що Лебедєв відкинув звинувачення.

Вчора стало відомо, що стосовно Удальцова та ще кількох опозиційних активістів у Росії порушили кримінальну справу про підготовку до організації масових заворушень. Приводом для цього став фільм «Анатомія протесту-2», показаний на телеканалі НТВ 5 жовтня.

У ньому стверджується, що Удальцов та інші опозиціонери готують силове захоплення влади на гроші з-за кордону. У фільмі, зокрема, містилися кадри, на яких Удальцов нібито обговорює це питання з грузинськими політиками.

За словами офіційного представника Слідчого комітету Володимира Маркіна, слідчі дійшли до висновку, що цей відеозапис не є підробкою, голос, який там звучить, дійсно належить Удальцову, а зустріч проходила у червні цього року в Мінську.

В опозиції нинішні події називають «репресіями» і наголошують, що оприлюднені кадри змонтовані. Сам Удальцов звинувачує творців «Анатомії протесту» в брехні і заявляє про свою невинуватість.

Фільм «Анатомія протесту-2» є вже другою частиною антиопозиційного телефільму прокремлівського російського каналу НТВ, яку, як і першу частину, опозиція звинувачує в наклепі на неї.
XS
SM
MD
LG