Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті до складу ДВК вводили 90-літніх і померлих – «Опора»


Найбільші порушення на Прикарпатті були допущені при формуванні дільничних комісій. Про це повідомив координатор громадянської мережі «Опора» в Івано-Франківській області Іван Маруняк.

У чотирьох з семи округів – номер 86, 85, 84, 89 дільничні виборчі комісії були сформовані з порушенням закону. На п’яти ДВК не дотримана процедура жеребкування, і лише в одній порушення були виправлені.

А у виборчому окрузі номер 85 із центром у Калуші окружна виборча комісія засідання почала проводити із запізненням, 4 жовтня.

За спостереженнями «Опори», найчастішими порушеннями були двійники при формуванні дільничних виборчих комісій, введення в комісії людей віком за 90 років.

За словами Івана Маруняка, у списках знаходили людей 1925 року народження і старших, а в одному із сіл Надвірнянського району «чоловік, що помер на початку року, якимось чином у вересні опинився у складі дільничної виборчої комісії».

«Опора» також відзначає активність «екзотичних» для Прикарпаття партій і політичних рухів при формуванні ДВК, приміром, Української морської партії, «руських» партій і блоків чи Партії угорців України.
XS
SM
MD
LG