Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК з’ясовує, де голосуватиме Тимошенко


Юлія Тимошенко в лікарні, кадр із відеозвернення до прихильників 29 вересня 2012 року
Юлія Тимошенко в лікарні, кадр із відеозвернення до прихильників 29 вересня 2012 року
Центральна виборча комісія заявила в п’ятницю, що нині вирішує, де саме має взяти участь у голосуванні на виборах 28 жовтня колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка є ув’язненою Качанівської жіночої виправної колонії в Харкові, але нині перебуває на лікуванні в харківській Центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці».

Як повідомила агентствам прес-служба ЦВК, у Центрвиборчкомі отримали листи двох окружних виборчих комісій у Харкові, до округів яких належать колонія і лікарня, з проханням роз’яснити це питання. Відповідь на нього ЦВК ще готує.

Наразі, повідомили в Центрвиборчкомі, Тимошенко внесена до списків виборчої дільниці в колонії, але фактично перебуває в лікарні. Але для участі в голосуванні на дільниці в лікарні, яка не є виправним закладом, необхідний паспорт, якого Тимошенко нині не має.

Також у п’ятницю захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляв, що колишня прем’єр зможе проголосувати за списками виборців колонії, в якій вона перебуває юридично, навіть якщо на момент голосування вона буде на території лікарні.
XS
SM
MD
LG