Доступність посилання

ТОП новини

Викраденого у Києві Развозжаєва привезли до Москви і заарештували на 2 місяці – російський депутат


Депутат російської Держдуми від «Справедливої Росії» Ілля Пономарьов
Депутат російської Держдуми від «Справедливої Росії» Ілля Пономарьов
Депутат російської Держдуми від «Справедливої Росії» Ілля Пономарьов повідомив, що його помічника Леоніда Развозжаєва, після викрадення у Києві, доставили до Москви, де за рішенням суду залишили під арештом на два місяці.

Офіційного підтвердження цьому немає. Ілля Пономарьов заявляє, що разом із адвокатами намагається зв’язатися із заарештованим.

Раніше російські опозиціонери повідомляли, що росіянина викрали в Києві відразу після того, як він подав заяву про надання йому політичного притулку. У правоохоронних органах України заявляли, що їм нічого не відомо про це.

Російські опозиціонери стверджують, що Развозжаєва затримали і вивезли до Москви російські спецслужби – з дозволу влади України.

Цього тижня Слідчий комітет Росії (СКР) порушив кримінальну справу щодо координатора «Лівого фронту» Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова та активіста руху Леоніда Развозжаєва за фактом готування до організації масових заворушень. Приводом стали результати перевірки відомостей, викладених у фільмі «Анатомія Протесту-2», показаному на НТВ 5 жовтня.

17 жовтня Удальцова та Лебедєва викликали на допит до СКР як підозрюваних, а в їхніх квартирах відбулися обшуки. Костянтина Лебедєва затримали на 48 годин, а Сергія Удальцова відпустили під підписку про невиїзд.

Під час допиту Удальцов і Лебедев заявили, що не мають причетності до організації масових заворушень, однак підтвердили факт своїх зустрічей із жителями Грузії влітку 2012 року в Мінську, про що йшлося у фільмі.

Сергій Удальцов заявив, що не визнає провини, а рішення про своє кримінальне переслідування назвав політичним.
XS
SM
MD
LG