Доступність посилання

ТОП новини

Активістку Femen допитали в справі про спиляння хреста в Києві


Сьогодні Печерське відділення міліції допитало лідера жіночого руху Femen Анну Гуцол у справі про спиляння поклінного хреста в центрі Києва. Про це йдеться в повідомленні на сайті організації.

«Femen пов’язує порушення кримінальної справи за «хрестоповал» з недавньою вимогою Президента (Віктора) Януковича покарати за всією суворістю учасниць цього «варварства». Підтвердженням цієї версії служить дата постанови прокуратури про скасування постанови міліції про відмову в порушенні кримінальної справи – 17 жовтня – у день заяви Януковича», – сказано в повідомленні.

За даними організації, всього повістки з міліції отримали три активістки руху, крім лідера організації, слідчі запросили на допит Інну Шевченко й Оксану Шачко.

Вранці 17 серпня активістки Femen спиляли бензопилою і повалили поклінний хрест у центрі Києва неподалік Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац).

Так вони висловили, за їхніми заявами, підтримку учасницям групи Pussy Riot, яких Хамовницький суд Москви засудив за скандальну акцію в храмі Христа Спасителя до двох років позбавлення волі. Київська міліція порушила кримінальну справу за фактом знесення поклінного хреста за статтею «хуліганство», але так нікого і не затримала.

17 жовтня на зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій Президент України Віктор Янукович назвав «варварством» акцію активісток Femen і закликав правоохоронців жорстко відреагувати на такі дії.
XS
SM
MD
LG