Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську голодують двоє обвинувачених у терактах – прокуратура


Слідчі дії на місці одного з вибухів, травень 2012 року
Слідчі дії на місці одного з вибухів, травень 2012 року
У Дніпропетровську станом на понеділок голодують вже двоє обвинувачених у терактах, скоєних 27 квітня, Віктор Сукачов і Лев Просвірін. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

«На сьогодні голодує Віктор Сукачов. Нам стало відомо ще минулого тижня, що він відмовився від їжі, вживає тільки рідину, він перебуває під наглядом лікаря. Лікарі оцінюють його стан як задовільний. Тиск у нього в нормі: на сьогодні складає 110 на 70. Сьогодні нам стало відомо про те, що Лев Просвірін теж оголосив голодування. Він також вживає рідину і також перебуває під наглядом лікаря», – сказала речник прокуратури області Олександра Сараєва.

За даними прокуратури, заяви про початок голодування ще від одного обвинувачуваного Дмитра Реви не було, дані про його голодування не підтверджують.

18 жовтня один із чотирьох підозрюваних у серії квітневих вибухів у Дніпропетровську, колишній політолог Віктор Сукачов оголосив голодування за ґратами, повідомили в обласній прокуратурі. За словами заступника прокурора області Олега Рички, основна причина голодування – бажання уникнути відповідальності. Водночас він додав, що сам затриманий назвав дві причини свого голодування: «Сукачов сказав: я хочу схуднути, попоститися і побути наодинці з Богом».

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею «терористичний акт».

У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Водночас у Дніпропетровську пролунали сумніви в офіційній версії.
XS
SM
MD
LG