Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині вперше домовилися про «подвійну систему спостереження» за виборами


У день виборів в усіх виборчих округах Дніпропетровської області вперше діятиме «подвійна система спостереження»: офіційні та громадські спостерігачі від Комітету виборців України стежитимуть за виборами на дільницях, а громадського руху «За чесні вибори!» – навколо дільниць, повідомили в понеділок представники громадських організацій.

Як розповів керівник регіонального відділення Комітету виборців Станіслав Жолудєв, у Дніпропетровській області працюватиме 471 офіційний спостерігач Комітету, які працюватимуть в усіх 17 округах регіону та охоплять внутрішнім спостереженням по 25–30 дільниць у кожному окрузі та всі окружні комісії.

Водночас громадські спостерігачі від руху «За чесні вибори!» стежитимуть за ситуацією біля дільниць, не допускаючи агітації за межами дільниці, виявляючи всі підозрілі дії («каруселі» тощо). Їм допомагатимуть волонтери з молодіжних організацій регіону.

«Таким чином, ми забезпечимо подвійний контроль за законністю процедур у день голосування. Це перший регіональний проект громадського спостереження з системою подвійного захисту прав виборців», – сказав керівник руху «За чесні вибори!» Олексій Лазько.

Як планують ініціатори, майже 600 членів спеціальних моніторингових груп охоплять зовнішнім спостереженням сотні дільниць. Вони матимуть спеціальні беджі «Громадський моніторинг: вибори-2012» і будуть чергувати на вулиці біля дільниць.

На Дніпропетровщині також створили гарячу телефонну лінію та інтернет-сайт www.chesnivibori.org.ua, куди громадяни можуть безпосередньо повідомляти інформацію про порушення та отримувати консультації.
XS
SM
MD
LG