Доступність посилання

ТОП новини

США: Обама і Ромні провели останній раунд дебатів (ВІДЕО)


Обама і Ромні провели останній раунд дебатів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Обама і Ромні провели останній раунд дебатів

Президент США Барак Обама і його республіканський опонент Мітт Ромні провели останній раунд телевізійних дебатів перед голосуванням на виборах нового американського лідера, яке має відбутися 6 листопада. 90-хвилинна дискусія з питань зовнішньої політики США відбулася у місті Бока-Ратон у штаті Флорида.

Обидва кандидати пообіцяли захистити Ізраїль і не допустити отримання Іраном ядерної зброї. Обама і Ромні погодилися, що виведення іноземних військ з Афганістану має відбуватися за графіком і завершитися до кінця 2014 року. Вони також визнали, що США мають складні відносини з Пакистаном.

Обама намагався довести, що Ромні не готовий бути головнокомандувачем.

«Губернаторе, проблема в тому, що з цілого ряду питань – чи на Близькому Сході, чи щодо Афганістані, Іраку або Ірану ви зараз схвалюєте нашу політику застосування дипломатичного тиску. Та всього кілька років тому ви казали, що це те, чого ви ніколи не робили», – сказав Обама.

Натомість Мітт Ромні під час дебатів наполягав, що чинний президент зробив Америку слабшою на світовій арені.

«З арабською весною прийшла надія на поміркованість, але натомість ми бачимо хвилюючі події. У Сирії 30 тисяч цивільних жертв, у Лівії напад терористів і загибель чотирьох наших громадян, північна частина Малі захоплена терористами «Аль-Каїди», в Єгипті владу тепер має «Мусульманське братство». Але найбільша загроза – це Іран який на 4 роки наблизився до ядерної зброї», – сказав Мітт Ромні.

Опитування громадської думки за два тижні до дня голосування показують, що жодний кандидат не має вирішальної переваги – і Обаму, і Ромні нині підтримують приблизно по 47% виборців.
XS
SM
MD
LG